Om oss

Jag som jobbar på Västkustens Hundtjänst heter Linda Andersson och är utbildad grundskollärare år 1-7 och Skolhundspedagog. 

Stella, som är en Australian Cobberdog är utbildad Skolhund. 

Stella har utfört godkänt lämplighetstest för barn under 13 år. Vi som hundteam har en praktisk och teoretisk examen i utbildning för hundunderstödd pedagogik och kan därmed arbeta med barn, ungdomar och vuxna. Utbildningen ger oss även licens för Läshund samt Fadderhundens koncept. 

Vi har visat prov på Svenska Terapihundskolans samt Föreningen för Sociala Tjänstehundars krav i både praktik och teori inom hundunderstödd pedagogik. 

Våra nöjda kunder

"Stina tjatar om Stella jätte mycket! Det är jätte positivt med Stella. Stina läser mycket mer nu, och hon sitter och läser för våran hund här hemma oxå. Det är det bästa som hänt med Stella"

*

"Jag som pedagog kan se att detta har varit en öppning för Sara och hennes engelska. Det är tack vare er konversation på promenader som vi har fått en ingång till engelskan. Dessutom är hon grym :-) Gått från F till A!!!"

"Sara har varit väldigt glad över att träffa skolhunden, allt har varit positivt, hund kontakt, promenaderna men det bästa har nog varit att få prata engelska i ett nytt sammanhang. Vi är så tacksamma för att hon fått den här möjligheten, jag märker också att hon blivit bättre på att uttrycka sig, förklara och visa känslor utan att alltid bli arg."

*

"Jag upplever att eleverna blir engagerade, glada och lustfyllda av att ha Stella som skolhund. Det är ett bra komplement i undervisningen då det har skapat ett driv hos elever som inte alltid har en motivation."

*

"Vi som föräldrar tycker att det är jättebra med Stella (och alla djur för den delen) som främjar människors utveckling. Se bara på vad djur gör för gamla på ålderdomshem. Självklart är det samma för Stella hos våra barn. Fantastiskt initiativ! Hoppas hon får vara kvar!"

*

Några elever:

"Det är skönt att arbeta med Stella"

"Det är roligt och mysigt att vara med Stella"

"Jag blir glad när vi ska träffa Stella"

"Det är mysigt att klappa Stella"

"Jag är glad att vi har en skolhund".